DGNB Sølv Certificering
Vi bygger vores nye butikker efter bæredygtighedskravet DGNB-certificeret sølv niveau. DGNB-certificeringen følger byggeriet i alle faser og bygger på løbende dokumentation. DGNB indeholder skærpede krav til alt lige fra arbejdsmiljøet på byggepladsen, opførelsen og materialer og ressourceindvinding.
Solceller på taget
Vi sætter solceller op på vores byggerier de steder, hvor det giver mening. Efter det første hele år med solceller på taget af Kvickly Ry kan vi nu måle en kraftig gevinst, hvor solcellerne har bidraget med mange Kw til butikkens drift.
TRYGs venner
Vi ønsker at være ”Danmarks bedste sidste arbejdsplads”. Vores koncept ”TRYGs venner”, hvor vi ansætter og engagerer seniorer på lige fod med andre ansatte, løber fortsat med stor succes. Der er en enorm efterspørgsel og samtidig et lavt frafald blandt seniorerne. Vi vil ligeledes tilbyde disse seniorjobs, når vi åbner nye butikker.
Grønne fokusdage
Vi ønsker at inspirere vores kunder til en grønnere hverdag. Det gør vi i forvejen gennem inspirerende frugt- og grøntafdelinger, red maden poser, m.v. Som noget nyt ønsker vi at prøve kræfter med grønne fokusdage, hvor vi igangsætter grønne aktiviteter og tilbud.
Madspild
I alle vores butikker er madspild et stort fokus. Det betyder, at medarbejderne på daglig basis prisnedsætter varer, som løber på dato, laver madspildsposer med frugt, grønt og bagerbrød og inspirerer vores kunder til at ”tage den forreste” i køledisken. Vi arbejder systematisk med kassationer for reduktion af madspild.
Lokale leverandører
Som forening ønsker vi at prioritere et samarbejde med lokale leverandører for at fremme bæredygtighed i forsyningskæden. Dagli’Brugsen i Gl.Rye har bl.a. etableret et samarbejde med en lokal leverandør af grønt, som kører forår og sommer.
Bæredygtighedsudvalg
Vi har et bæredygtighedsudvalg bestående af medarbejdere fra vores butikker samt ESG udvalget bestående af repræsentanter fra bestyrelsen. Formålet med ESG udvalget er at inspirere Brugsforeningen TRYG til at være grøn og bæredygtig.
Formålet med bæredygtighedsudvalget er først at fremmest at lytte til vores medarbejdere, som er dem, der har fingeren på pulsen. Vores medarbejdere bidrager til at sætte sit præg på den grønne dagsorden og igangsætte nye, spændende initiativer eller optimere nuværende.
Bæredygtig støtte til lokalsamfundet
Siden 2014 har vi gennem vores lokale puljer uddelt millioner. Vi er ekstremt stolte over at støtte det lokale liv, hvilket er en del af vores vision. I år har vi et mål om, at 50% af de midler, vi tildeler, skal gå til bæredygtige projekter/initiativer. Med andre ord vil vi nu prioritere de grønne projekter højest, ligesom vi sætter større krav til ansøgerne om at tænke deres projekter i en bæredygtig agenda. Det er fortsat op til de respektive, lokale puljeudvalg at vurdere de indkomne ansøgninger, men vores bæredygtighedsudvalg har sat rammerne for, hvordan bæredygtighed kan anskues i denne kontekst.
Genanvendelig plastemballage
Coop har på landsplan valgt at udskifte alle de sorte bakker fra slagtervarerne, fordi sort plast er svært at sortere i genbrugsanlæggene. Ved at skifte til klare, gennemsigtige bakker er vi med til at sikre en større genanvendelighed, og samtidig kan forbrugerne også se produkterne fra bagsiden, hvilket allerede har været til stor glæde for mange.
Kaffe i din egen kop
I butikkernes Cafe og bager er det nu muligt at få lækker kaffe i din egen medbragte kop for at mindske brugen af de mange engangskrus. Et eksempel på små tiltag, der også bidrager til den samlede bæredygtige agenda.