Ry Anlægspulje
Større projekter i Ry
Torvehallen, Ry
Torvehallen ligger på et sted, som oprindeligt var lokalplanlagt til et flere etagers højt kontorhus og butikker som led i ideen om ’fortætning’ af byen. Finanskrisen i 2008 satte imidlertid en stopper for projektet, og en gruppe borgere foranledigede herefter, at lokalplanen for området blev ændret til offentlige formål. Ideen om en torvehal blev i 2016 skabt i et samarbejde mellem borgere i Ry, Skanderborg Kommune, Ry City, Borgerforeningen og Ry Højskole, og projektets første del – selve hallen – blev indviet i 2018.
Budget for hallen 4 mio. kr. inkl. moms. Heraf har Brugsforeningen TRYG bidraget med halvdelen – 2 mio. kr. inkl. moms.
Skoleskibet, Ry
Skoleskibet er en del af et grønt partnerskab om Sdr. Ege Strand.
Skoleskibet har gjort det muligt for mange elever fra især skolerne i Ry at komme en tur ud på Knudsø og få undervisning i vandkvalitet, alger etc. Skibet er indrettet, så op til 12 elever ad gangen kan komme ud på søen, mens resten laver undersøgelser i udeskolen på land, som er udstyret med grejbank m.v. Skoleskibet er drevet af el fra solceller. Derfor er skoleskibet også et innovativt og bæredygtigt projekt.
Budget 3,1 mio. kr. ekskl. moms. Brugsforeningen TRYG har bidraget med 0,5 mio. kr. ekskl. moms til skoleskibet.
Ry Hallerne
Ry Hallerne ønskede i 2016 at udvide som følge af behov for bl.a. en spring- og motorik-sal. En udvidelse på i alt 1.650 m2 blev resultatet, og Brugsforeningen TRYG samt Ry City blev kontaktet af Ry Hallerne med henblik på at støtte projektet. Resultatet blev en ’bon-indsamlingskampagne’: Forældre samt brugere af hallen blev bedt om at indsamle kasse-boner fra butikkerne i Ry, og som belønning lovede Brugsforeningen TRYG at udbetale 4 % af det samlede bon-beløb i tilskud til Ry Hallernes udvidelse. I løbet af ca. 6 måneder, blev der indsamlet boner for 50 mio. kr., og som et resultat heraf modtog Ry Hallerne det lovede tilskud.
Budget for udvidelsen 21,7 mio. kr. Brugsforeningen TRYG har bidraget med 2 mio. kr. inkl. moms.
Ry Biograf, Ry
Ry Biograf drives i dag af en forening, som så dagens lys i april 1986. Biografen blev oprindeligt grundlagt i 1918 som Ry Teater. Initiativtageren var den daværende godsejer Henrik Nørgaard på Ry Nørskov. Fra 1918 og frem til 1986 blev biografen drevet af en række private personer, som i 1986 overdrog ejerskabet til en selvejende institution. I dag drives biografen af en bestyrer samt ca. 80 frivillige. I 2009 ønskede biografens bestyrelse at digitalisere biografudstyret, og man henvendte sig til Brugsforeningen TRYG for at søge støtte.
Biografens ansøgning blev imødekommet – Brugsforeningen TRYG støttede med 400.000 kr. til indkøb af diverse digitalt udstyr.
Legeplads Pulszonen, Ry
Pulsparken i Kildebjerg Ry består af fire zoner: Legezonen, Sansezonen, Pulszonen og Udsigtszonen. Kvickly Ry / Brugsforeningen TRYG er driftspartner på Legezonen, som ligger ved Ryhallerne. I legezonen kan man bare lege eller helt bevidst udfordre og træne de forskellige muskelgrupper. Brugsforeningen TRYG har støttet med 50.000 kr. pr. år i 10 år, i alt 500.000 kr.
Kvickly Broen, Mariemunde
Kvicklybroen er en del af et grønt partnerskab om Himmelbjergruten.
Med Kvicklybroen er det gjort muligt at skabe Himmelbjergruten – en vandrerute på ca. 50 km rundt om Himmelbjergsøerne. Kvicklybroen og de tilstødende træstier gør det muligt at komme gennem en sumpskov, hvor man ikke tidligere kunne færdes.
Budget 2,8 mio. kr. ekskl. moms. Brugsforeningen TRYG har støttet med 1,1 mio. kr. ekskl. moms til bro og træstier.
Legeuniverset, Himmelbjerget
Dette er fase 1 af et grønt partnerskab om Legeuniverset på Himmelbjerget.
Legeuniversets første fase omhandler en række legeredskaber, hvor fællesskabet er i fokus – akkurat ligesom Himmelbjerget i almindelighed huser fortællingen om grundloven og det danske, demokratiske fællesskab – så er den grundlæggende idé i legeuniverset, at her leger mange børn samtidigt og i fællesskab.
Budget 1,1 mio. kr. ekskl. moms. Brugsforeningen TRYG har støtte med 0,7 mio. kr. ekskl. moms.
Badebroen, Knudhule Strand
Badebroerne er en del af et grønt partnerskab om Knudhule Strand.
Badebroerne ved Knudhule er unikke og graduerer anvendelsen af søbadet, så det er indrettet både til store og til små badegæster. Broen er udformet som en halvcirkel med et beskyttet børneanlæg i midten og pontoner, der rækker ud i søen mod dybere badesteder.
Budget 1,4 mio. kr. ekskl. moms. Brugsforeningen TRYG har støttet med 0,9 mio. kr. ekskl. moms til badebroen.
Trappen ved musikpavillionen på havnen
Trappen ved musikpavillonen er anlagt i 2017 som en gave fra Rotary Ry med støtte fra Brugsforeningen TRYG. Rotary Ry ønskede at anlægge en siddetrappe på skråningen ved musikpavillonen for at forbedre udsigten til musikerne og samtidigt forøge antallet af siddepladser ved de populære havnekoncerter, som hver sommer arrangeres af Borgerforeningen i Ry.
Budget for anlægget 500.000 kr. Brugsforeningen TRYG har bidraget med 300.000 kr.